Perspektiv

Med tanke på att jag snart gått 34 fulla veckor och närmar mig v35 i graviditeten så får vissa saker lite nya perspektiv! Eftersom vårt kök inte är färdigt så känns 5 veckor väldigt nära men om jag ska få uppleva de två helvetesnätter jag haft de senaste dagarna är 5 veckor är smärre evighet. Natten till lördag vaknar jag till och går upp av någon konstig anledning, vet faktiskt inte ens varför jag står upp. Fredrik sätter sig raklång upp i sängen av ett enormt splash och tror ju att vattnet gått. Men jag kräks. Nåt fruktansvärt och från ingenstans. Jag känner mig inte sjuk, mår inte så dåligt men får väl något blodtrycksfall av framåtlutningen efter en stund. Vi var klarvakna i 2-3 timmar, utmattad och äcklad. Jag jobbade lördagen och fick med all möda upp den mönstrade tapeten vi valt till en vägg mellan kök och hall. Efter 4 timmars jobb och tapetsering var jag nere för räkning, men vi åkte ändå ut till Fredriks föräldrar och åt lite mat. Hemlagad mat är oss inte speciellt förunnat just nu men svärmor hade gjort en extra form med lasagne som vi fick med oss samt rester av middagen. Nu klarar vi veckan utan Keldas färdiga soppor och Felix pajer.

Natten lör-sön fick jag sova gott men denna natten till idag, måndag, var precis lika hemsk men på ett annat sätt. Jag kunde verkligen inte sova. Dödstrött men så fort jag la mig ner tog halsbrännan över och jag fick sätta mig upp igen. Hade dessutom ont i halsen, tjock och sträv, så svalde hela tiden en massa slem och luft vilket antagligen inte underlättade för halsbrännan. Så jag har slumrat från och till hela natten. Avverkat två filmer, försökt läsa, varit uppe och ätit and so on. Det är lätt att förstå att man använt att inte få sova som en tortyrmetod. Men det är väl bara att vänja sig. Bebis har levt rövare i omgångar hela natten så jag vet ju vad jag har att vänta mig.

Trycket i magen är nästan lite för påtagligt. Äter jag det minsta för mycket får jag nästan lite panik när jag blir för mätt. Belastningen märks när jag får för mig att jag ska kunna tapetsera köket och hallen på en eftermiddag. Det orkar jag verkligen inte, men vi fick i alla fall gjort 1/3 och det mest pilliga partiet i köket, sen grundmålade vi i hallen så nu återstår bara tapeterna i hallen. Det hade ju varit skönt att få gjort det under veckan men när jag och Fredrik tittade på veckans schema och insåg att han har en monsterjobbvecka och jag aktiviteter varje kväll så blir det till helgen vi gör färdigt. När har går av på fredag kväll så är han ledig en hel vecka istället och då kommer bänkskivan och massa jobb väntar.

Som sagt, veckan som kommer är det fullt upp! Sista föräldrakursen, uppfödarutbildningen börjar igen efter sommaruppehåll (men denna gång är det bara 4 gånger), yoga, och en av kvällarna ska jag vara hos en granne och sy färdigt bebisens babynest. Man kan inte sy ett sånt med overlock som jag har lånat en period (som jag ska försöka lämna tillbaka denna vecka). Vi behöver förbereda packning av BB-väska insåg vi efter att Fredrik trodde att vattnet gick natten fre-lör så jag ska köpa en ny väska. Idag har jag bara Ironmanryggsäck, enorm duffel eller handväska. Något mellanting känns mer praktiskt plus att jag insåg att jag hakat upp mig på att jag inte har någon väska när jag ställs inför det faktum att jag verkligen borde packat väskan…jag i ett nötskal. I övrigt mår jag väldigt bra just nu. Känner mig lugn och stabil även om tålamodet är aningen avhugget. Igår röt jag ifrån ordentligt när en person gapade på Atlas och behandlade honom på ett sätt som jag inte tycker är okej. Jag ställde till med rejält dålig stämning och det var väl onödigt, men där (och när vi tapetserade) märkte jag av att jag är lite mer lättretlig. Mest handlar det nog om att jag inte orkar med mig själv riktigt. Att orken tryter och att jag känner mig fysisk inkapabel till det mesta.

Inläggen blir långa och kanske lite tjatiga, men jag behöver verkligen skriva av mig emellanåt :) nu väntar en fullspäckad vecka så får se om jag tittar in igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>