Laddar … 77%

Bebis är väldigt aktiv just nu. Som den sig bör. Vi var sängliggande igår utan en större anledning än att jag inte orkade stå upp och jag kan liksom inte peka på vad det var utan bara ett dåligt allmäntillstånd. Kanske tryckte bebis på något organ som skapade obehag och jag kände mig helt utmattad. Det är tillräckligt mycket bättre idag och att ligga ner en heel dag är inte så bekvämt det heller.

Vi var på bröllop i helgen. Vad jag gissar ett väldigt traditionellt bröllop med allt det jag har hört hör ett typiskt traditionellt bröllop till. Det som var mest positivt för oss (förutom att se våra vänner gifta sig) var att vi var rörande överens om att ett sådant bröllop blir det inte för oss. Ingen av oss gillar den typen av uppmärksamhet. Tanken på ett honnörsbord fick det att vända sig i min mage, pinsamma tal och allas blickar på oss när vi ska dansa bröllopsvals …. nej tack. Det är inte viktigt för oss. På fredagskvällen hade vi varit och köpt en pizza till F som jag smakade två bitar av. Mer går inte ner även om jag ganska ofta är mer hungrig än vad jag klarar av att få i mig. Medan vi väntade på pizzan så bläddrade jag i en tidning och min mobil hamnar under den. Glömmer den såklart och upptäcker det först när de stängt och de öppnade inte innan vi var tvungna att åka mot Småland på lördagen. Lite konstigt att vara utan mobil men saknade den inte en sekund och de löste ”väskproblemet” (som inte var värre än att väskan färgmässigt inte matchade min outfit). Fredrik var otroligt snygg i en helt ny uppsättning av en mörkblå linnekostym, bruna skinnskor, mönstrad väst i ljusblå och mörkblå, sandfärgad sidenslips och en vit skjorta som jag fyndade på halva priset från J.Lindeberg för 600kr. Jag började leta grejer till F redan i juni och har lyckats få hela hans uppsättning (inkl nya underkläder och strumpor) för under 2500kr. Jag gick all in på hans kläder eftersom jag själv bara behövde något som passade till hans kläder, satt bra och att jag förhoppningsvis kunde ha efter graviditeten. Hittade ett par blå ballerinaskor och hade en ljusblå sjal jag hade hemma som passade. Dessutom är Fredrik mycket mer petig med hur vad han har på sig och ser ut så det känns roligare att fixa så att han är fin än mig själv.

Renoveringen står ganska still. Vi väntar på samtal från elektriker, att vitvaror ska komma och försöker fixa lite emellan så gott det går. Ibland känns det supertungt men jag befinner mig mest i min gravidbubbla. I den finns bara plats för tankar om förlossning och allt det vad det innebär och fix för att bebis ska komma. Barnvagn och babyskydd står hemma nu så 2 av 4 stora grejer fixade. Skötbord och säng kvar. Tyvärr har F också börjat hänga i min bubbla vilket inte riktigt fungerar. Han glömmer saker och är disträ vilket ställer till det lite. Åtminstone en av oss behöver vara med på tåget, ta beslut och fixa saker. Jag har svårt för att äta ibland, både för att det tar stopp så fort och att ta beslutet att äta. Jag orkar inte riktigt och det är så rörigt hemma så jag vill helst slippa. Men vi gör så gott vi kan. Det känns som att jag är helt immun mot stress, det märktes tydligt när jag insåg att jag inte hade någon mobil och ryckte lite på axlarna, och stressnivån är väldigt låg överlag.

Jösses … tänk att bebis snart väger 2kg. Föds den nu så klarar den sig nästan garanterat eftersom lungorna också är klara. Största nackdelen är att sugreflexen inte är tillräckligt stark så prematurer som föds i v31 (som jag är i nu) måste sondmatas. Att ligga flera veckor på neonatal känns inte så lockande heller även om jag börjar tröttna på graviditeten och tycker att det kan vara över snart. Jag vill ha vår lilla bebis att gosa och snutta med. Otålig hej. Jag har snart läst ut Gudrun Abascals bok Att Föda vilket gett mig en ganska övergripande inblick i förlossningsförloppet, smärtlindring och alla de känslor man kan gå igenom. Pga nackdelarna med ryggbedövning har jag nog bestämt mig för att föda med lustgas, bra andningsteknik, massage/tens/akupunktur. Skulle förlossningen bli väldigt utdragen där jag inte får vila eller kan sova så ser jag ryggbedövningen som ett alternativ för att samla kraft. Sen har jag köpt två böcker om förlossningsrädsla också men eftersom jag inte känner mig rädd så är det mest för att läsa om andningstekniker och hur man kan tänka för att få en så bra upplevelse som möjligt. Att det kommer att göra ont är jag helt medveten om men jag vill ta mig igenom det så bra som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>