38 dagar kvar

Nu börjar graviditeten kännas på riktigt. Jag har tyckt att jag varit fysiskt hindrad förut – när jag inte kunnat träna som vanligt men nu har vi tagit ett ordentligt kliv och jag har faktiskt bekymmer med att knyta skorna. Det går (!) men med ganska stor möda. Och fötterna! Dessa fötter! De har inte blivit större men jag får lika ont som man får efter en heldag på stan eller ett nöjesfält. Det liksom bultar i trampdynorna och jag måste sätta eller lägga mig. Det GÅR inte att stå upp.

Men jag har kämpat på bra denna helgen med tapetsering och målning. Första lagret färg la vi imorse och med tvärdrag i lägenheten hade det torkat till eftermiddagen så när Fredrik åkte till träningen samlade jag ihop mig efter en powernap och körde andra lagret. Garderoben är alltså klar så imon ska vi få upp lite inredning i den. Då får vi ordning på ganska mycket av kaoset.

På kvällen blir det sväng till gekås för att köpa sista prylarna till bebis. Det ska bli skönt att ha det avklarat! Badbalja, saker för skötning, amning, nappar, osv. Kanske är bra pris på blöjor där också! Vi har spanat in priserna i mataffären så väl där nere får vi en bättre uppfattning om det är någon skillnad. Känns helt overkligt att köpa blöjor. Ska vi? Få ett barn? Från att tankarna kretsat mycket kring förlossning har de nu flyttats lite till efteråt också. Att komma hem. Att ta hand om. Hur ser han/hon ut? Det är omöjlig att föreställa sig hur bebisen kommer att se ut! 

Jag vågar nog berätta om när jag tror att bebisen kommer att komma nu. Ända sedan jag blev gravid har jag haft 19-20 oktober i huvudet. Det är vår årsdag eller min lillebrors födelsedag. Jag vet VERKLIGEN inte varför men det har satt sig lite i huvudet. Men jag kan ha helt fel också. Det är ju ändå tre veckor innan beräknat och som förstföderska är det ju vanligast att gå över tiden! Snart får vi veta :) 

Kommande vecka blir det mycket kök. Fredrik har mycket ledigt och diskbänken skall äntligen dyka upp! VATTEEEEEN i köket, haha! Nej bortskämd blir man inte när man renoverar kök. Vi har levt på halvtaskig indisk mat hela helgen för övrigt. Den var bra på det stället innan men nu smakar den inte bra längre, men den räckte länge i alla fall. Fy fasen vad jag längtar efter ett kök nu. Det ska bli helt fantastiskt att kunna sitta vid ett frukostbord, inte ha mjölkpapp på alla golv och kunna laga mat. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>