28 dagar kvar

Det är overkligt nära nu. På torsdag går jag in i vecka 37 men om min intuition har rätt så är det bara 8-9 dagar kvar, kanske 2 veckor. Som sagt, jag är helt på det klara med att jag kan ha fel men det är så det känns. Jag får sova väldigt lite nu. Kan ligga vaken 1-2 timmar på natten efter att ha vaknat för att gå upp och kissa men somnar inte om sen igen. Häromnatten drömde jag att jag fick åka förbi jobbet och göra lönerna innan jag åkte till förlossningen. Det känns ju lite onödigt så jag ska försöka ha så mycket som möjligt klart nu denna veckan. Jag har verkligen massor av grejer planerade nästa vecka så det hade ju varit praktiskt om jag hade fel på mitt upplevda ankomstdatum. I måndags var jag hos Fredriks syster och färgade håret. Hon la jättefina diskreta blonda slingor som hon nyanserade så att de inte blev platinablonda. Nästa vecka ska jag både på massage, fotvård och en annan behandling. Sista på länge. Känns lyxigt och välbehövligt. Det enda är att massagen var lite för hård sist så nu nästa vecka måste jag vara lite tydligare med att han ska ta mjukare.

Vi var hos barnmorskan i måndags och konstaterade att bebisen är fixerad, blodtryck OK och magstorleken i sin ordning. Jag är svullen, men inte så att jag mår dåligt. Jag är trött, men jag tar mig igenom dagen. Magen spänner och fogarna gör ont ibland, men jag försöker röra mig lite långsammare så funkar det bra ändå. Atlas tycker jag går bedrövligt långsamt ibland. Försöker komplettera med frisbeekastning och gå på ställen där han kan få vara lös.

Från att ha tänkt mycket på förlossning befinner jag mig nog i någon slags förnekelsefas just nu. Föda barn? Jag? Det låter konstigt. Nä, jag stannar nog hellre där jag är nu. Det vill jag ju såklart inte men ovissheten och vetskapen om att jag inte kan ha någon som helst kontroll på något gör ju det hela ganska läskigt.

Den här veckan gör vi de största framstegen på länge i hemmet. En elektriker installerar uttag just nu så idag kan jag flytta över all mat till den nya kylen och imon får vi vatten och diskmaskin. Vi stötte dock på lite problem idag när elektrikern tittade på spishällen och konstaterade att 1-fas in i lägenheten inte kommer räcka för att driva den fullt ut. Vår extremt snåla förening tyckte det var för dyrt att dra in 3-fas när man installerade om elen för några år sedan. Det finns liksom inga bra alternativ heller! Alla spishällar ligger över 4000W och kör man den vi köpt på 6900W på full kapacitet så kan man inte ens ha en lampa tänd. Så jävla irriterande. Samtidigt som jag trivs i vårt hem, var det ligger och det mesta faktiskt så är föreningen bedrövligt dålig. Om vi någon gång skulle köpa bostadsrätt igen så är det ganska många saker jag skulle kolla på innan om man säger så. Det är ändå en HSB-förening. Det enda som kan få mig att glädjas över att bebisen skulle skrika nätterna igenom är att tjuriga grannar inte kan säga ett knyst om det. Det är skit man får ta om man väljer att bo i lägenhet. Sorry.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>