Utrustning

Man kommer inte undan att äga många prylar som triatlet. Det är skor, badmössor, cykelbyxor, kompressionskläder, gps:er och andra prylar i mängder. Ibland håller jag på att tappa förståndet av all tvätt, men det är bara att gilla läget för ingen kommer undan det.

Jag simmar i en våtdräkt från 2XU i S/M. Den är för stor, börjar bli sliten men funkar bra till träning och lite slit & släng just nu. En ny och lite snabbare tävlingsdräkt kommer införskaffas till sommaren. Vilken det blir vet jag inte än.

9500_001_202

Jag har två cyklar just nu. Min första linje från Columbus stl 47 och förra sommaren köpte jag även en tempohoj från Argon modell E-114. Älskar att den är mattsvart och väldigt minimalistisk. På den sitter genomgående Ultegra och ett par högprofilshjul står högt upp på önskelistan just nu. Än så länge har jag fått lån hjul från en god vän i cykelklubben på tävling, vilket jag är väldigt tacksam för. Det gör faktiskt skillnad. Tro det eller ej så behöver jag även en vintercykel så det ska definitivt införskaffas nästa vinter. Det blir nästan garanterat en cyclocross. Just nu under vintertiden använder jag en trainer från Elite med oljemotstånd och med trainerroad så blir det ändå några mil varje vecka. Trainerroad är för övrigt ett fantastiskt verktyg! Faktum är att jag kör även sommarpass på trainer eftersom det är mycket mer effektivt när det kommer till intervallpass.

553621_10151730303157909_82800800_n

På cykeln har jag en bättre begagnad Garmin Edge 705 som jag köpt av en i klubben. Den är helt grym. Den håller reda på allt åt mig: fart, puls, längd, kadens och var jag är. Den tar även snittet på allt så jag vet att jag når upp till målet jag satt för passet. Även en wattmätare står högt i kurs eftersom jag kör långdistanstävlingar. Det är fantastiskt mycket värt att kunna fördela energin jämnt och fint över 4-5 timmar.

garmin-edge-705-21

När det kommer till löpningen är det ganska enkelt. Bra kläder, bra skor, bra klocka – och det är bara att köra! Vintertid blir det långa tights, underkläder i ull, tröja i ull och något tunt över eller bara en väst. Beror helt på temperatur och vind. Har även en gps här som är en relativt ny från Garmin – Forerunner 610. Den har dessvärre krånglat lite för mig efter några månader men hoppas den ska bli bättre efter service.

B004WONCQE-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>