Detoxvecka 2 av 3

Nu är jag snart klar med andra detoxveckan. Tänkte försöka sammanfatta hur det gått hittills. Den första veckan gick jättebra. Jag åt ”vanlig” mat på lördag kväll då mamma hade lite födelsedagskalas och på söndag morgon macka till frukost. Det märktes i magen kan jag säga. Vänster sidan av magen blev riktigt ledsen och jag kände mig uppsvälld. Lördagsmiddagen bestod av grillad lax och grönsaker med creme fraiche, men jag är ganska säker på att jag även åt lite för mycket och att det också gjorde att magen kändes som en ballong. Annars höll jag mig jättebra och stod även över den vanliga hemmagjorda glassen och gjorde min sorbet på avokado och bär. Himmelriket vill jag lova. Det är så otroligt gott.

Denna vecka har jag inte varit riktigt lika duktig. Jag åt en spenat- & fetaostpaj tillsammans med mamma efter jobbet på tisdagen och på torsdagen åt jag lunch ute med mamma, fisksoppa och sallad. Dessutom har det slinkit ned en å annan knäckemacka med sesampasta, t.ex. finncrisp och en dag även en halv fralla. Jag har varit jättehungrig kan jag säga och det har sina förklaringar. Jag har haft pre-mens från helvetet. Jag var så svullen tisdagen och onsdagen att jag trodde jag skulle dö. Så ledsen, hungrig och trött. Hemskt. Även torsdagen när mensen väl kom så mådde jag skit och träningen uteblev. Igår kändes det dock som att jag fick tillbaka mitt liv och min kropp. Tack.

Det jag saknar mest hela tiden, varje måltid typ, är smör. Ekologiskt bregott. Helt omöjligt att leva utan. Raw food i all ära, men jag kommer aldrig i hela mitt liv sluta äta smör om jag inte blir dödligt allergisk. Ost är också en svag punkt. Jag kan nog leva utan nästan allt annat. Sedan är jag inte helt övertygad om att denna detoxen är utvecklad för någon som tränar varje dag. Jag har skickat ett mejl till författaren och frågat lite om detta.

Förutom mitt ”fusk”, och några få varma måltider, så har jag varit helt utan socker. Det söta jag använt är frukt, torkad frukt, agavesirap och honung en gång. Magen har inte mått bättre på länge. Fast de gångerna jag fuskat känns det rejält. Lite jobbigt om man blir ”fast” med Raw food för all framtid, haha! Att jag inte kommer kunna äta något tillagat utan att få ont i magen. Det skulle ju kännas lite snopet.

Nu är det en vecka kvar av detta. Förhoppningsvis blir det en vana. Jag skulle faktiskt vilja det, äta ungefär 80-90% Raw food. Det kallas High Raw Vegan. Min mage mår bra, man känner sig inte svullen och tungt mätt av det man äter, samt att vätskan försvinner och man känner sig inte ”flobbig”, fettet blir inte lika dallrigt eller hur man nu ska förklara det. Jag har ingen aning om hur det har sett ut med vikten och jag kan inte jämföra den här veckan som varit pga min mens, men första veckan kändes resultaten direkt och jag tror att nästa och sista veckan kommer ta ut all sin rätt och ta fram lite av mina välisolerade muskler, haha.

he_fruits-vegetables-heart-shape_s4x3_lg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>